Web sitemize hoşgeldiniz, 16 Aralık 2018

Facebook Toplu Mesaj Silme

Facebook Toplu Mesaj Silme

Facebook milyonlarca kişi tarafından kullanılmakta olduğu için bu kadar insan her gün birbirlerine belki de milyarlarca sayıda mesaj gönderiyor. Bu kadar fazla gönderilen mesajlar ise bir süre sonra bir yığın oluşturarak göz yormaya ve yer kaplamaya başlıyor. İşte bu sebeple de kişiler bu mesajlar toplu bir şekilde silmenin yolunu aramaya koyuluyor.

Facebook kullanıcıları tarafından en çok merak edilen şeylerden biri de Facebook’ta yer alan mesajları toplu olarak nasıl silinebileceği ile ilgilidir. Facebook üyesi olan birçok kişi yakın çevresinde yer alan arkadaşlarını ve akrabalarını ekledikten sonra ve diğer sayfa ve gruplardan tanıştıkları kişilerle arkadaş olmasının ardından genellikle bu kişilerin bir kısmıyla sohbet etmeye başlar. Aradan birkaç gün geçer, birkaç ay geçer, birkaç yıl geçer ve geriye dönüp baktıklarında bugüne kadar konuştukları kişilerin çoğuyla artık konuşmadıklarını, hatta belki de bu kişilerle artık ne Faceobok üzerinde ne de gerçek hayatta arkadaş olmadıklarını fark ederler. Artık geriye dönüp atılan mesajları okumanın herhangi bir anlamı olduğunu düşünmeyen kişiler de bu mesajları nasıl tek bir seferde sileceğini öğrenmek ve tüm bu mesajlarla dolu gelen kutusundan kurtulmak ister. Fakat kimileri de vardır ki her ne olursa olsun Facebook mesajlarını saklamaya devam eder.

Facebook Toplu Mesaj Silmenin Yolları

Facebook sitesinde mesajları silmek istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey kullanıcı adınız ve şifrenizle birlikte Facebook sitesine giriş yapmaktır. Bu işlemin ardından ekranın sağ üst köşesinde yer alan “Mesajlar” bölümüne tıklamalısınız. Ardından mesajların olduğu küçük bir pencere açılacaktır. Bu küçük pencerenin en alt kısmında “Tümünü Gör” seçeneği yer almaktadır. Bu seçeneğe tıkladığınız taktirde size gelen ve sizin gönderdiğiniz tüm mesajları görebileceğiniz sayfaya ulaşacaksınız. Bu işlemin ardından aranızda geçen mesajları silmek istediğiniz kişiye tıklamalısınız. Bu kişinin üzerine geldiğini zaman hem yuvarlak hem de “x” sembolüyle karşılaşırsınız. Yuvarlak sembol mesajları okunmadı olarak işaretleyecektir. “x” sembolü ise tüm konuşmayı arşive alacaktır.

Bu kişiyle olan mesajlarınızı silebilmek için konuşmanın üzerinde yer alan çark şeklindeki sembole tıklamanız ve aşağıdaki resimde de gözüktüğü üzere “Konuşmayı Sil…” ya da “Mesajları Sil…” seçeneklerine basmanız gerekiyor.

mesaj

Eğer “Mesajları Sil…” seçeneğine tıklarsanız, bu kişiyle aranızdan geçen her bir mesajın hemen sol tarafında küçük bir kare sembolü çıkacaktır.

Silmek istediğiniz mesajların yanında yer alan bu kutucuklara tıkladığınız ve silmek istediğiniz tüm mesajları seçtiyseniz, konuşmanızın altında yer alan “Silinecek mesajları Sİl” yazısının hemen karşısında yer alan “Sil” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Bu seçeneğe tıkladığınız taktirde, “Bu mesajın sendeki kopyasını silersen, bu işlem geri alınamaz.” adlı bir uyarıyla karşılaşırsınız. Mesajı silmek istiyorsanız “Mesajı Sil” diyebilir, silmekten vaz geçiyorsanız, “İptal” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Eğer “Konuşmayı Sil…” seçeneğini seçerseniz karşınıza doğrudan “Bu konuşmanın sendeki kopyasını silersen, bu işlem geri alınamaz.” uyarısı gelecektir. Silme konusunda eminseniz, “Konuşmayı Sil” seçeneğine tıklayabilirsiniz.

Yine bir kişiyle olan konuşmanızın tamamını silmenin bir diğer yolu ise Facebook sayfalarından herhangi birinin sağ kısmında yer alan sohbet bölümü üzerinden konuşmanızı silmek istediğiniz kişiyi seçtikten sonra açılacak olan konuşma penceresinin sağ üst köşesinde yer alan çark sembolünü seçerek seçenekler arasından “Konuşmayı Sil…” bağlantısına tıklamaktır. Biraz önce olduğu gibi yine karşınıza “Bu konuşmanın sendeki kopyasını silersen, bu işlem geri alınamaz.” uyarısı gelecektir. Konuşmayı silmek konusunda herhangi bir şüpheniz yoksa “Konuşmayı Sil” seçeneğine tekrar tıklayabilirsiniz.

x

İşte bu yol sayesinde isterseniz aranızda konuşma geçen kişilerle olan mesajlarınızı tek tek silebilir, isterseniz ise bu kişilerle olan konuşmalarınızı tamamen silebilirsiniz. Silmek istediğiniz mesaj ya da konuşmaları sildikten sonra işleminiz tamamlanacaktır. Fakat Facebook Mesaj Kutunuzu tamamen silmenin Facebook üzerinden bir yolu bulunmamaktadır.

Facebook sitesinde biriyle olan mesajlarınızı sildiğiniz taktirde bu mesajlar sadece sizin konuşma pencereniz içerisinden silinecektir. Mesajlarını sildiğiniz karşı tarafın gelen kutusunda eğer bu kişide konuşmaları silmediyse bu mesajlar duracaktır.

Yine aynı şekilde Facebook sitesinde biriyle olan konuşmanızın tamamını silmeye karar verip bu işlemi gerçekleştirdiğiniz taktirde bu konuşma sadece sizin mesaj kutunuzdan silinecektir. Bu konuşma, karşı tarafın mesaj kutusunda, karşı tarafın bu konuşmayı silip silmediğine bağlı olarak kalmaya devam edecektir.

Aynı işlemleri grup konuşmalarında da gerçekleştirebileceğinizi de aklınızdan çıkarmayın.

Facebook mobil tarayıcı, Facebook iPhone Mobil Uygulaması, Facebook iPad Mobil Uygulaması ve Facebook Android Mobil Uygulaması üzerinden de benzer işlemleri aynı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook toplu mesaj silmenin bir başka yolu da tarayıcınıza eklenti kurmaktır. Gerek Google Chrome, gerek mozilla Firefox gerekse Opera tarayıcıları üzerinden tarayıcılarınız için Facebook toplu mesaj silme eklentilerinden birini kurabilir ve Facebook üzerinde yaptığınız konuşmaların ister bir kısmını isterse tamamını silmeyi başarabilirsiniz.

Bu anlatımımız dahilinde Facebook toplu mesaj silme eklentilerinden bahsetmeyecek olsak dahi bu eklentilere tarayıcılarınız market bölümlerinden ulaşabilirsiniz. Bu eklentiler genellikle ücretsiz olduğundan dolayı endişe etmenize gerek olmasa da diğer kullanıcılar tarafından yapılan yorumlara ve verilen oylara dikkat ederek bilgisayarınıza eklenti kurmanızı tavsiye ediyoruz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz