Web sitemize hoşgeldiniz, 15 Kasım 2018

Google Group Üyelik İptali

Google Group Üyelik İptali

Google Grupları sayesinde tüm tartışmalarınızı tek bir yerde görebilir ve istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz, yayınlayacağınız şeyleri istediğiniz yazı tipi, renk ve resimler ile özelleştirebilirsiniz. Sahip olduğunuz düşünceleri başkaları ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca bunları yaparken takma ad kullanabilir ve çevirilerden yararlanabilirsiniz. Yer alan klavye kısayollarını kullanarak site içerisinde harcadığınız zamanı azaltabilir ve işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. Kısayol listesini görmek için ise soru işareti sembolüne tıklamanız yeterlidir. Ayrıca Google Grupları mobil üzerinden de kullanabilirsiniz.

Şimdi Google Group Üyelik İptali İşlemlerini anlatmaya geçelim.

Google Group Üyelik İptali İşlemleri Nasıl Yapılır?

Google Group Üyelik İptali işlemlerini yönetici konsolu ve etkinleştirildiği taktirde Google Grupları işletme sürümü hizmeti üzerinde yer alan grup sayfası içerisinden silebilirsiniz. Eğer silmek istediğiniz Google grubunu yönetici konsolu üzerinden silerseniz, yapmış olacağınız bu işlem kalıcı olur ve grup geri döndürülemez bir şekilde silinir. Fakat, google grupları işletme sürümü hizmetinde yer alan grup sayfası üzerinden Google Group Üyelik İptali işlemini gerçekleştirdiğiniz taktirde yönetici konsolu üzerinde yer alan gruplar bölümü üzerinden istediğiniz bir zaman içerisinde geri yükleme imkanına sahip olursunuz. Google Group Üyelik İptali gerçekleşmiş bir grubun ardından bu gruba gönderilecek olan ileti dağıtımı kesilecektir. Grup adresine bir mail göndermek isteyen kişi, kendisine geri dönen bir ileti ile karşılaşacaktır. Google grubu silinmesinin ardından kullanıcı hesapları silinmeyecektir. Eğer, Google grubunu Google Grupları İşletme Sürümü hizmeti üzerinden sildiyseniz, grup Yönetici konsolu içerisinde yer alan gruplar sayfası üzerinden görülecektir. “Grubun sahip olduğu e posta adresi” silindi şeklinde bir belirteç  görülecektir. Burada yer alan gruplar sayfası üzerinden grubu kalıcı olarak silebilir ya da istediğiniz zaman geri yükleyebilirsiniz. Bu bölüm geri dönüşüm kutusu gibi işlem görmektedir ve belirli bir zaman içerisinde silinmesi üzerine ayarlamadığınız taktirde burada yer alan bölüm üzerinden grup işlemlerini istediğini zaman gerçekleştirebilirsiniz.

Yönetici konsolu üzerinden bir grubu kalıcı olarak silmek istiyorsanız, Google yönetici konsolu üzerinde kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz ile birlikte oturum açmalı ve “Google Grupları” üzerine tıklamalısınız. Ardından grubunuzu bulana kadar imlecinizi gruplar listesinde kaydırmalısınız. Beraberinde silmek istediğiniz grup ya da grupları seçtikten sonra “Gruplar Sil” seçeneğine basabilirsiniz. Yeni yönetici konsolu üzerinden grupları silmek istiyorsanız silmek istediğiniz grup ya da grupları seçtikten sonra “Delete Group Icon” bu simgeye tıklamanız yeterli olacaktır.

Eğer Google Grupları İşletme Sürümü üzerinden bir grubu silmek istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey elbette ki “Google Grupları İşletme Sürümü”ne erişmektir. Ardından silmek istediğiniz grubu seçtikten sonra ekranın sağ üst köşesinde yer alan “Yönet” seçeneğine tıklamalısınız. Böylelikle açılacak olan sayfanın sol bölümünde yer alan “Bilgiler” açılır listesine tıklamalı ve “Gelişmiş” seçeneğine dokunmalısınız. Bu aşamada karşınıza “Bu grubu sil” bölümü gelecektir. Bu seçeneğe tıklayarak grubu silebilirsiniz.

Eğer Google Grupları İşletme Sürümünü kullanarak bir grubu sildiyseniz ve bu grubu nasıl geri yükleyeceğinizi bilmiyorsanız bu işlemi nasıl yapabileceğinizi anlatalım. İlk olarak yapmanız gereken şey, “Google Yönetici” konsolunda oturum açmaktır. Ardından “Google Grupları” bölümüne tıklamalısınız. Bu arayüz sayesinde silinen grubu bulabilir ve tıklayabilirsiniz. “Grubun sahip olduğu e posta adresi” – silindi şeklinde gözüktüğü için silmiş olduğunuz bir grubu rahatlıkla bulabilirsiniz. “Erişim Ayarları”na tıkladıktan sonra sol tarafta yer alan bölüm üzerinden önce “Bilgiler”e ardından ise “Gelişmiş” seçeneğine tıklayarak “Bu Grubu Geri Yükle” seçeneği ile silinen bir grubu geri yüklemeyi başarabilirsiniz. Yeniden yüklenen bir grubun sahip olduğu e posta adresini orjinal e posta adresi ile değiştirmek için grubu düzenleme imkanınız da bulunmaktadır.

Google Group Üyelik İptali işlemlerini sadece grup aboneliği üzerinden iptal etmek istiyorsanız yapmanız gereken şey “Google Grupları”nda oturum açmaktır. Ardından “Gruplarım”a tıklamalı ve iptal etmek istediğiniz grubu seçmelisiniz. Beraberinde sağ üst köşede yer alan insan sembolüne tıklamalı ve “Bu gruptan ayrıl” seçeneğine basmalısınız. Gruptan ayrılmak ve e posta almayı durdurmak için yapmanız gereken tek şey “Bu gruptan ayrıl” seçeneğine tıklamaktır. İsterseniz bu bölümde yer alan bir diğer seçenek olan “E posta göndermeyi durdur” seçeneğini işaretleyerek Google Group Üyelik İptali işlemini gerçekleştirmeden sadece e posta almayı durdurabilirsiniz. Google Group Üyelik İptali işlemlerini mobil üzerinden de gerçekleştirmeniz mümkündür.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz