Web sitemize hoşgeldiniz, 16 Aralık 2018

Google Plus Hesap Silme

Google Plus Hesap Silme

Google Plus’dan bahsetmeden önce biraz olsun Google’dan bahsetmek gerekir. Zira Google Plus da diğer Google uygulamaları gibi Google tarafından üretilmiştir.

Google Inc. çok uluslu bir anonim şirketidir. Amerika menşeili bu şirket, reklam teknolojileri, arama motorları, internet araması ve çevrim içi bilgi dağıtımı konularında yatırımlar yapmaktadır. İnternet tabanlı hizmet ve ürün geliştirirken aynı zamanda bunlara ev sahipliği de yapmaktadır. Kazancının büyük bir bölümünü Adwords programı vasıtasıyla reklam üzerinden elde etmekte olup, Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulmuştur. İkili, doktora öğrencisiyken kurtuldukları bu şirketten sonra “Google Guys” olarak anılmaya başlamıştır.

İnternette en çok ziyaret edilen siteleri gösteren Alexa, en çok ziyaret edilen web sitesi olarak “google.com”u göstermiştir. Orkut, Blogger ve YouTube gibi Google’un sahip olduğu diğer siteler ve birçok uluslararası site de en çok ziyaret edilen yüz site arasında boy göstermektedir. Google, marka değeri sıralamasında ise ikinci sırada yer alır. Fakat tüm bunların yanında Google, telif hakkı, sansür, gizlilik gibi konularda bir çok eleştiriye maruz kalmaktadır.

Google Plus, Google tarafından kurulan bir sosyal ağdır. Aynı zamanda kimlik doğrulama sistemi olarak da kullanılmaktadır. Farklı sitelere bağlanırken bu ağ üzerinizden hesap bilgileriniz alınarak farklı uygulamalara veya sitelere kolay ve hızlıca kayıt olabilir veya bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. 28 Haziran 2011’de Google tarafından sosyal ağların öneminin iyice anlaşılması üzerine kurulan Google Plus kırktan fazla dilde hizmet vermektedir. Google’ın pek çok sosyal ağ girişimi arasında en çok kullanılan sosyal ağı Google Plus olmuştur. 800 Milyon kullanıcı ile Facebook’a rakip olarak görülen Google Plus kurulduğu tarihten bugüne kadar kullanıcı düzenli sayısını arttırarak bu duruma gelmiştir. Ülkemizde pek kullanılmayan Google Plus ile pek çok siteye kayıt yaptırırken görebileceğiniz kayıt yapma seçenekleri arasında bulunmaktadır.

Çeşitli hizmetler sunan Google Plus’ın hizmetlerine kısaca bir göz atalım.

Akış hizmetiyle, çevrenizde eklenmiş kullanıcı ya da sayfaların güncellemelerini toplarken, tarihine göre de listelendiği bir alan sunmaktadır. Video, fotoğraf, metin ve internet gibi bağlantıların bulunduğu bu alanda tüm gönderiler bulunmaktadır.

Çevreler adlı sistem, sosyal ağ dünyasına Google Plus tarafından kazandırılmıştır. Takip edilen kullanıcıların sürükle bırak yöntemi sayesinde farklı gruplar altında toplanmasını sağlamaktadır. Böylece farklı alanlardaki kullanıcıların tek bir yer altında toplanması ve dolayısıyla takip edilip incelenmesi kolay olur.

Sohbet özelliğiyle metin mesajıyla birlikte fotoğraf paylaşma özelliği de bu hizmete dahildir. Ayrıca çevreler gibi sosyal ağ dünyasına kazandırılan bir diğer sistem de video sohbettir. Kullanıcılar herkese açık ya da gizli bir şekilde bu hizmeti kullanabilmektedir. Sayfalar, etkinlikler, oyunlar ve keşfetme özelliğiyle birlikte benzersiz bir kullanım olanağı sunmaktadır.

Aralarında, İngilizce, Almanca, Franszca, Japonca, İtalyanca ve Rusça gibi kırktan fazla dile sahip olan Google Plus, aynı zamanda Türkçe dil desteği de sunmaktadır.

Bu özelliklerine rağmen tabiki çeşitli sebeplerden ötürü kullanıcılar Google Plus Hesap Silme işlemini gerçekleştirmek isteyebiliyor. Bu yazımızda sizlere Google Plus hesap silme yöntemini resimli olarak anlatacağız.

Google Plus Hesabınızı Silmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Google Plus Hesap Silme işlemini gerçekleştirdiğiniz zaman hesabınız içinde bulunan bütün resimlerinizi, aktivitelerinizi en önemlisi de bağlantılarınızı kaybedeceğinizi hatırlatmak isteriz. Google Plus Hesap Silme işlemini gerçekleştirmeden önce hesabınızda bulunan resimleri ve diğer önemli bilgilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederiz. Aynı zamanda Google Plus hesabınızda bağlantıda olduğunuz önemli kişileri bu işlemde haberdar edip iletişimi koparmamak adına farklı iletişim adreslerini almak isteyebilirsiniz. Google Plus Hesap Silme işlemini gerçekleştirdiğiniz zaman bu işlemin geri alınamadığını ve verilerinizin geri dönülmez bir şekilde silindiğini hatırlatalım.

Google Plus Hesap Silme Resimli Anlatım

Google Plus hesap silme işlemi ile ilgili gerekli uyarıları yukarıda görebilirsiniz. Önemli verilerinizi kaybetmemek adına eğer okumadıysanız okumanızı tavsiye ediyoruz. Google Plus Hesap Silme işlemi ile ilgili olarak gayet basit bir yöntem olan Google Plus hesap silme linki ile Google Plus hesabını silmeyi göstereceğiz. Bu işlem için ilk olarak Google Plus hesap silme linkine tıklamanız gerekmektedir. Google Plus hesap silme linkine yazımızın sonunda ulaşabilirsin.

Eğer silme istediğiniz Google Plus hesabınıza daha önceden giriş yapmadıysanız aşağıdaki sayfa ile karşılaşacaksınız. Eğer zaten giriş yaptıysanız üçüncü ekran görüntüsüne gidebilirsiniz.

Google Plus Hesap Silme

Bu ekranda yapmanız gereken e-posta adresini ilgili boşluğa yazarak “İleri” butonuna tıklamak olacak.

ScreenHunter_06-Aug.-06-01.00-1024x576

Daha sonra şifrenizi girerek “Oturum aç” butonuna tıklayarak silmek istediğiniz Google Plus hesabınıza giriş yapmalısınız.

1

 

Zaten oturum açtıysanız veya sonradan oturum açma işlemi gerçekleştirdiğinizde karşınıza gelecek olan ekran bu olacaktır. Açılan sayfayı biraz aşağıya kaydırdığınız zaman butonları ve onaylamanız gereken kutucukları göreceksiniz. Kırmızı ile işaret ettiğimiz bu butonlar ve onay kutucukları Google Plus Hesap Silme işlemini gerçekleştirmek istediğinizi onaylamak içindir. Onay kutucuklarını işaretlemeden önce silik olarak görünen “SİL” butonu gerekli onaylamaları yaptıktan sonra tıklanabilir hale gelecektir. Eğer hesabınız silindikten sonra takip ettiğiniz kişilerden takiplerinizi kaldırmak istiyorsanız ilk onay kutucuğunu işaretlemeniz gerekmektedir. Bu işlem sizin insiyatifinize bırakılmıştır. Ancak Google Plus Hesap Silme işlemini gerçekleştirmek için kesinlikle onaylamanız gereken kutucuk ikinci kutucuktur. Bu kutucuğu işaretleyerek silme işlemini gerçekleştirmek istediğinizi onaylamış olursunuz. Daha sonra tıklanabilir hale gelen “SİL” butonuna tıklamalısınız.

Google Plus Hesap Silme

“SİL” butonuna bastıktan sonra bu ekranı görüyorsanız Google Plus Hesap Silme işleminiz başarıyla gerçekleştirmişsiniz demektir. Burada yapmanız gereken Google Plus hesabınızı neden sildiğinize dair gerekli kutucukları işaretleyip “GÖNDER” butonuna tıklamaktır. Ayrılma nedeninizi işaretlemeniz kullanıcı memnuniyeti açısından büyük önem arz etmektedir. Birçok büyük şirket, hizmet ya da uygulamanın yaptığı gibi Google Plus’da kullanıcılarından geri bildirimler almaktadır. Bu sayede müşteri memnuniyetini arttırır ve aynı zaman kaliteli bir hizmet sunmaya devam eder.

Birden çok Google+ profilinizi silmek için yapmanız gerekenlere gelecek olursak;

Bilgisayarınız üzerinden Google Plus’ı açtıktan sonra sol üst köşede bulunan açılır menüden Ayarlar’a tıkladıktan sonra “Google+’yı devre dışı bırak’a basınız ve ardından “Google profilinizin tamamını buradan silin” butonuna tıklayınız. Sayfanın alt kısmında bulunan “Gerekli” kısmının yanındaki kutuyu işaretledikten sonra “Seçili hizmetleri kaldır” butonuna tıklayınız. İşleminiz bu kadar. Mobil tarayıcınız üzerinden ise yine ayarlar bölümüne geldikten sonra “Hesap” kısmında bulunan “Google+ Profilinizi silin”e tıkladıktan sonra, aynı işlemi tekrar ederek seçili hizmetleri kaldıra basınız.

Mobil Cihazdan Google Plus Hesabı Silme

Google Plus hesabınızı mobil cihazınızın tarayıcısını kullanarak yukarıda anlattığımız adımları takip ederek gerçekleştirmeniz de mümkün. Aşağıda paylaştığımız bağlantıya mobil cihazınızdan tıklayarak Google Plus Hesap Silme işlemini mobil cihazınız üzerinden başlatmanız mümkün.

Android uygulamanız üzerinden yapmanız gerekenler ise, Google+ uygulamasını Google+ simgesi’ne tıklayarak açın. Üç nokta şeklinde duran menü simgesine dokunarak “Ayarlar”ı açın. Silmek istediğiniz hesabın adına “google+ profilini sil’e tıklayıp, “Tamam”a dokunun. Yine en alt kısımda bulunan “Gerekli” kısmının yanındaki kutuyu işaretledikten sonra seçili hizmetleri kaldırına basın.

iPhone ya da iPad uygulaması üzerinden yapmanız gerekenler ise, Google+ uygulamasını Google+ simgesi’ne tıklayarak açın. Üç çizgi şeklinde duran menü simgesine dokunduktan sonra sağ üst kısımda bulunan dişli çark simgesine tıklayarak “Google+ Hakkında’ya girip, Google+ profilini sil’e dokunduktan sonra kullanıcı adınızı ve şifrenizi doğru bir şekilde girip, “Oturum Aç”a dokunun ve en alt kısımda bulunan “Gerekli” kısmının yanındaki “Seçili Hizmetleri Kaldır”a dokunarak işleminizi tamamlayın.

Google Plus Hesap Silmek İçin TIKLAYINIZ!

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz