Web sitemize hoşgeldiniz, 13 Aralık 2018

iCloud Üyelik İptali

iCloud Üyelik İptali

iCloud’un eski adı Mobeli Me’dir. iCloud 6 Haziran 2011 tarihinde Apple tarafından WWDC’de tanıtılmış bir bulut depolama servisidir. 2011’in Ağustos ayında yazılım, geliştiricelere açılmıştır ve 12 Ekim 2011 tarihinde herkes tarafından erişilebilir bir hale getirilmiştir. Beş gigabyte’a kadar ücretsiz bir depolama alanı sunan iCloud depolama servisi, toplam 15 gigabyte için yıllık yirmi dolar, toplam yirmi beş gigabyte için yıllık kırk dolar ve toplam elli beş gigabyte için yıllık yüz dolar ücret istemektedir. İndirilen uygulama ve kitaplar, depolama alanını kaplamamaktadır. Ipod Touch veya IPhone üzerinden çekilen son bin fotoğraflara bütün aygılar üzerinden bakılabilir olması da bir diğer özelliğidir. iTunes Store her ülkede açık değildir. Fakat eğer sizin ülkenizde açıksa, 25000 şarkıya kadar aygıtlar arası otomatik yükleme özelliğine sahip olabilirsiniz.

iCloud kişilerinizi, fotoğraflarınızı, uygulamalarınızı, belgelerinizi, kitaplarınızı, müziklerinizi, videolarınızı ve filmlerinizi ücretsiz bir şekilde depolayabileceğinizi Apple servisidir. Bu uygulama sayesinde Mac ve iOS aygıtlarınız otomatik olarak senkronize hale gelebilir ve istediğiniz cihazdan dosyalarınıza en güncel haliyle ulaşabilirsiniz.

iCloud Üyelik İptali Nasıl Yapılır?

Çeşitli sebeplerle bu uygulamayı kullanmaktan vazgeçmiş ve bu sebeple de hesabınızı silmeye karar vermiş olabilirsiniz. Sebebiniz ne olursa olsun bu yazı isteğinizi yerine getirebilmek için yazılmıştır. Hesabınızı silmek için size kolay ve basit bir içerikle rehber olacağız.

iCloud’unuzu cihazınızdan kaldırmadan önce ne tür durumlar karşısında kaldırmanız gerekebileceğiniz konusuna birkaç maddede değinelim.

Öncelikle, Apple ID’niz ile senkronize ettiğiniz mail adresinizi kullanmayı bıraktığınız için ya da başka sebeplerle değiştirmek istiyor olabilirsiniz.

Aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte ortak bir ID kullanıyor ve kişisel bir Apple ID hesabınız olmasını istiyor olabilirsiniz. Ortak kullanımın getirdiği en büyük sorunlardan biri, bir cihazdaki değişikliğin diğer cihazlara da yansımasıdır. Satın alınan içeriklerin, yüklenen uygulamaların ve çekilen fotoğrafların ya da diğer önemli şeylerin sürekli değiştiği bir cihaz can sıkıcı olacaktır. Bu sebeple kendi hesabınızla ipleri elinize almak isteyebilirsiniz.

iPhone, iPad, iPod Touch ve Mac ile tamamen uyumlu olan bu anlatım sayesinde hesabınızı kolaylıkla silebileceksiniz.

Macintosh bilgisayar kullandığınız taktirde sol üst köşedeki elma ikonuna tıklayıp “Sistem Tercihleri”ne girmeniz gerekmektedir. “Ardından İnternet ve Kablosuz Ağ” başlığının altında yer alan “iCloud” sekmesine tıklayarak “Çıkış Yap” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Bir iOS aygıtına sahipseniz, iPod Touch, iPad ya da iPhone Ayarlar kısmına tıkladıktan sonra açılan pencereden “iCloud”u seçiniz.

Karşınıza çıkan pencerenin alt kısmında bulunan “Hesabı Sil” seçeneğine tıklayınız.

İOS aygıtınızdan ya da Macintosh bilgisayarınızdan hesabınızı silmek isterseniz aşağıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi bir uyarıyla karşılaşma ihtimali bulunmaktadır. Bu uyarı şöyledir; “Hesabınızı silerseniz, iCloud’da saklanan tüm belgeler ve Fotoğraf Yayını fotoğrafları bu iPad’den silinir.”

Bu uyarı size, cihazınızda depolanan ve diğer cihazlarınızla senkronize olmuş belge ve Fotoğraf Yayını fotoğraflarının da kaldırılacağını söylemektedir. Eğer hesabınızı kaldırırsanız bu belge ve fotoğraflara ulaşamayacaksınız.

Fotoğraf Yayını, cihazınızdaki fotoğraflarınızdan bağımsız bir şekilde 30 gün içerisinde çekilen fotoğraflarınızın, diğer cihazlarınızla eşleştirilebilmesi için bulunan bir saklama alanıdır. Buradaki fotoğraflar cihazınızda değil bu depolama alanında bulunmaktadır. Eğer Fotoğraf Yayını seçeneği kapalıysa devam edebilirsiniz ancak Fotoğraf Yayını açıksa, hangi fotoğraflarınızın depolandığına bakmanızı tavsiye ederiz.

Bunun için, “İptal” seçeneğine bastıktan sonra Ayarlar’a giriniz. Ardından iCloud’a tıklayıp “Fotoğraf Yayını” seçeneği altındaki cihazınıda Fotoğraf Yayını ve Fotoğraf Paylaşma seçeneklerinin hangisi ya da hangilerinin aktive edildğine bakın. Ardından Fotoğraflar uygulamasını açın ve alt bölümlerde yer alan Albümler seçeneğine tıklayın. Bu kısım açıldığında “Foto Yayınım” albümü hemen göze çarpacaktır. Bu albümün içinde kaybetmek istemediğiniz fotoğraf ya da fotoğraflar bulunuyorsa bunları Film Rulosu’na kaydetmenizi öneririz. Film Rulosu’nda yer alan fotoğraflar iCloud kaldırılsa dahi silinmeyecektir.

Fotoğrafları kendinize mail olarak gönderebilirsiniz.

Cihazınızda bulunup iCloud üzerinde depolanmış olan birçok bilgiyi, kaydedilmiş verileri, kayıtlı oyun yerleri ve oyun skorlarını, diğer iOS cihazlarındaki iCloud hesaplarınıza tanımlamadıysanız kalıcı olarak kaybedeceksiniz.

Fotoğraf ve belgelerinizi güvenli bir şekilde kaydettiyseniz, “Hesabı Sil” seçeneğine tıkladıktan sonra “Sil”e dokunarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Bu aşamadan sonra geriye son bir adım kalacaktır. iCloud size son bir uyarı gösterecektir. Bu uyarıda, “Hesabı sildikten sonra iPad’inizdeki iCloud hesabına ait anımsatıcılar, kişiler ve takvimler ile ne yapmak istersiniz?” yazılıdır.

Eğer iCloud hesabınızı tamamen kaldırmak ya da yeni bir hesap açmak istiyorsanız gönül rahatlığıyla  “iPad’imden Sil” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Fakat yeni bir hesap açmak istediğiniz taktirde bile bu bilgileri tutmak isteyebilirsiniz. Biz de “iPad’imde Tut” seçeneğini seçmenizi tavsiye ederiz. Bu kısmıda geçtiyseniz geriye yapacak bir şey kalmamış demektir. Umarım size yardımcı olabilmişizdir.

iCloud Hesabınızı Silmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Eğer telefonunuzu kaybettiyseniz ve bu sebeple aygıtınızı silmek istiyorsanız ve telefonunuz kaybolmadan önce “iPhone’umu Bul”u ayarladıysanız, Apple Watch ya da Mac’iniz kaybolması dahilinde aygıtınızı silebilirsiniz. Eğer, bu özellik aktive edilmediyse, iPhone, iPod Touch ya da iPad kaybolur veya çalınırsa başlıklı Apple Destek makalesine bakabilirsiniz.

Apple Destek İçin TIKALYINIZ!

Hesabınız silindikten sonra erişemeyeceğiniz fotoğrafları, hesap silme işlemlerinize başlamadan önce saklamanızı öneririz.

Hesabınızı silmeden önce, anımsatıcılar, kişiler ve takvim bilgilerini ne yapmak istediğinize karar vermenizi tavsiye ederiz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz