Web sitemize hoşgeldiniz, 16 Aralık 2018

LinkedIn Hesap Silme

LinkedIn Hesap Silme

Linkedin, Allen Blue, Konstantin Guericke, Reid hoffman, Eric Ly ve Jean-Luc Vaillant tarafından Kaliforniya eyaletinde kurulmuştur. Tam olarak 5 Mayıs 2003 tarihinde kurulmuş olan Linkedin iş dünyasında olan kişilerin hem meslektaşlarıyla hem de farklı alanlardan olan diğer kişilerle iletişim kurmasını sağlayan ve aynı zamanda bilgi alışverişi yapılmasını amaçlayan ve bu imkanı sunan profesyonel bir sosyal ağ platformudur. LinkedIn’in amacı profesyonel dünya ile internet ağının kapsayıcılığını bir araya getirerek global bir sosyal ağ ortamı yaratmaktı ve bunu gerçekleştirebilmişe benziyor. Kurulduğundan beri el değiştirmeyen LinkedIn’in hakları 13 Haziran 2016 tarihinde 26.2 milyar dolara Microsoft’a satılmıştır. Sadece hakları değil bütün LinkedIn Microsoft’un yönetimi altına geçmiştir. Microsoft’un çok da başarılı olamayan Google+ yerine bir sosyal ağ platformuna sahip olmak istemesi bu hamleyi açıklıyor.

2006 yılında 20 milyon defa görüntülenmeyi başaran bu profesyonel sosyal paylaşım platformu, 2013 yılının Haziran ayında 200 farklı ülkeden 200 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya ulaşırken, aralarından Türkçe dilininde bulunduğ yirmiden fazla dilde hizmet vermeye devam etmektedir ve günümüzde 433 milyon kullanıcıya sahiptir. Bu sayı gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. 26 Haziran 2015 tarihinde 7600 çalışanla birlikte hizmet veren Linkedin, gün geçtikçe hızlı bir şekilde büyümeye devam etmektedir. Microsoft tarafından satın alınmış olması da bu platformun gelecek vaad ettiğinin bir göstergesidir. İş dünyasındaki birçok kişiyi tek bir platform üzerinde buluşturan bu sosyal paylaşım ağı ülkemizde de oldukça popülerdir.

LinkedIn hesabınızı kullanmayı bıraktığınızda veya LinkedIn hakkında diğer farklı sebeplerden dolayı hesabınızı silmek isteyebilirsiniz. Küresel erişim imkanına sahip olan tüm siteler herhangi bir kullanıcı memnuniyeti önceliği hizmeti sunmasa dahi profesyonel bir ağ olarak varlığını sürdürmek zorunda kalmaktadır. Fakat vaktinde bu sebeple 13 milyon dolar cezaya çarptırıldığı için hatalarından da ders çıkarmak mecburiyetinde kalmıştır. Linkedin’i silmek için bu sebebinizden başka da birçok sebebe sahip olabilirsiniz. Örneğin e-mail adresinize bitmek tükenmek bilmeyen postalar alıyor olabilirsiniz. Eğer daha az e-posta almak istiyorsanız, e-posta bildirimlerinizi, grup özet e-postalarını ve Linkedin duyuru bilgilerini azaltmak için yapmanız gereken şey “Gizlilik ve Ayarlar” sayfasında yer alan “Haberleşme” sekmesinin Temeller bölümünden “E-Posta Sıklığı” seçeneğine tıkladıktan sonra, her e-posta türünün yanında yer alan, “Açma ya da Kapama” düğmesine tıkalyarak, her türde yapmak istediğiniz ayarı uygulayabilir, açılır lise üzerinden “Ayrıntılar” bölümüne tıklayarak, e-posta türlerine ait sıklık ayarlarını düzenleyebilirsiniz.

Aynı zamanda iOS, Androdi ya da mobil web tarayıcınız üzerinden aynı ayarları, “Ben” simgenize tıkladıktan sonra sağ üst kısımda bulunan çark şeklindeki “Ayarlar” simgesine dokunduktan sonra, “Haberleşme” sekmesinde yer almakta olan listede bulunan “E-posta” seçeneğini seçmelisiniz. Ardından, E-posta bildirimleri almayı durdurmak ya da ek e-posta seçenek ayalarını görmek için listelenmekte olan e-posta kategorilerinin yanında bulunan “Ayrıntılar” seçeneğini seçebilir ya da Kapat değiştirme butonunun üzerine gelerek işleminizi tamamlayın.

Ayrıca, Linkedin’de taciz, +18 içerikli paylaşımlar, mobil haber akışında kişisel ilgilerini merak etmediğiniz birçok bağlantıdan nasıl kurtulacağınız konusu, ana mobil uygulamasındaki karmaşık şikayet bilgileri, tavsiyelere yanıt verememe, grup alt kategorilerini görememe, yorumları beğenememe, fiyat ve kalite arasındaki yüksek dengesizlik sorunları, kaldırılan anlık mesajlaşma servisi, birden fazla profil, şirket sayfalarının görünürlüğü, istenilen yardımın aranılan zamanda gelmemesi gibi birçok farklı sebep nedeniyle hesabınızı silmek istiyor olabilirsiniz.

Linkedin hesabınızı silmek işlemini gerçekleştirmek için bazı adımları gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Aşağıda sizlere LinkedIn Hesap Silme işlemini resimli şekilde anlattık.

LinkedIn Hesabınızı Silmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

LinkedIn hesabı nasıl silinir anlatmadan önce ilk olarak sizi uyarmak istiyoruz. LinkedIn hesap kapatma işlemini gerçekleştirdiğiniz taktirde bu işlemin geri almanız mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla var olan bağlantılarınızı, verilerinizi, resim veya bilgilerinizi geri dönülmez bir şekilde silineceği konusunda sizi uyarmak isteriz. Bu yüzden eğer bu tarz önemli verileriniz varsa bu işlemi gerçekleştirmeden bu verilerinizi yedeklemenizi öneriyoruz. Hesabınızı kapattıktan sonra, hesabınıza ya da bağlantılarınıza eklediğiniz bilgilere bir daha ulaşamayacağınızı aklınızıdan çıkarmamanız gerekmektedir. Hesabınızı sildiğiniz andan itibaren profilinizi Linkedin sayfasında görülmeyecek ve kalıcı olarak silinecektir. Bing, Google ve Yahoo gibi çeşitli arama motorları üzerinde, arama verilerinin farklı güncelleme tekniklerine sahip olması sebebiyle kişisel bilgileriniz geçici olarak gösterilmeye devam edilebilir. Ayrıca Linkedin profilinizde sahip olduğunuz tüm onay ve tavsiyeleri de kaybedeceğinizi bilmelisiniz. Hesabınızı kapattıktan sonra en geç yirmi gün içinde yeniden açabilme imkanınız olduğunu unutmamalısınız. Eğer hesabınızı kapattıktan yirmi günden fazla bir zaman geçerse hesabınızı yeniden açamayabileceğinizi aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. Hesabınızı kapattıktan sonra hesabınıza ait tüm profil, bağlantı ve mesaj bilgileri erişilebilirliğini kaybedecek, hesabınızdaki tüm soru ya da cevaplar kaldırılacak ve başka kullanıcılar tarafından görülemez bir hale geleceksiniz. Kapattığınız hesapla bağlantılı olan tüm e-mail adresleri, hesabınızı kapattığınız andan itibaren tam olarak yirmi dört saat içinde yeni Linkedin hesap oluşturma işlemlerinde ya da yeni bir Linkedin hesabı kulanım amacıyla yapılan işlemlerde kullanılabilir bir hale gelecektir.

LinkedIn Hesap Silme Resimli Anlatım

Üst kısımda yer alan, hesabınızı silmeden önce dikkat etmeniz gerekenler bölümünde yer alan bilgileri okumadan önce doğrudan resimli anlatıma geçtiyseniz, sizi burada uyarma ihtiyacı hissetmekteyiz. Zira, üst kısımda yer alan bilgiler sizin daha sonra geri dönüşü olmayan hatalar yapmanızı engelleyecek nitelikte olup, bilgilendirici içerikler sunmaktadır. Eğer okuduysanız silme işleminize geçebiliriz.

LinkedIn Hesap Silme işlemini en basit yolla gerçekleştirmek için paylaştığımız linke tıklamanız gerekmektedir. Bu bağlantı sizi LinkedIn hesap kapatma işleminizi gerçekleştireceğiniz sayfaya yönlendirecektir: https://www.linkedin.com/secure/settings?closemyaccountstart

LinkedIn Hesap Silme

Bu işleme başlamadan önce LinkedIn hesabınıza giriş yapmadıysanız site sizi direkt olarak hesap giriş sayfasına yönlendirecektir. Bu ekranda LinkedIn Hesap Silme işlemini gerçekleştirmek istediğiniz hesabınızın e-posta ve şifresini yazarak oturumunuza açmanız gerekmektedir.

LinkedIn Hesap Silme

Hesabınıza zaten giriş yaptıysanız veya yukarıdaki oturum açma işlemini gerçekleştirdikten sonra sizi karşılayacak olan ekran yukarıdaki gibi olacaktır. Bu ekranda LinkedIn hesabınızı neden kapattığınızı soran bir anket göreceksiniz. Size en uygun olanı işaretledikten sonra “Devam” butonuna basarak LinkedIn Hesap Silme işleminize devam edebilirsiniz. Biz örnek olarak LinkedIn hesap kapatma nedenimizi “Diğer” olarak işaretledik. Size sunulan seçeneklerden sizin için en doğru olanı seçtikten ya da diğer seçeneği seçip sebebinizi kutucuğa yazdıktan sonra “Devam” tuşuna basıp, hesabınızı silmeniz için açılacak olan doğrulama sayfasıyla karşılaşacaksınız. Karşınıza gelen bu sayfada bulunan “Hesabı Doğrula” seçeneğine tıkladıktan sonra son aşamaya gelmiş olacaksınız. Artık hesabınızı silmeniz için tek yapmanız gereken şey “Hesabı Kapat” düğmesine tıklamaktır. Böylece sahip olduğunuz Linkedin hesabı silinmiş olacaktır.

Linkedin hesabınızı Gizlilik ve Ayarlar sayfasından da kapatmanız mümkündür. Bunun için öncelikle Linkedin’ in sitesine girmeli ve kullanıcı adınızla birlikte şifrenizi kutucuklara yazmalısınız. Ardından imlecinizi karşınıza çıkan sayfanin sağ üst kısmında bulunmakta olan fotoğrafınızın üstüne doğru getirip “Gizlilik ve Ayarlar” seçeneğine tıklamalısınız. Bir sonraki sayfada “Abonelikler” bölümünde yer alan “Hesap sekmesine tıklayıp “Hesabınızı kapatın” butonuna tıklayarak işleminizi devam ettirebilirsiniz. Ardından hesabınızı kapatma sebebinizi seçenekler arasından seçebilir ya da Diğer seçeneğini seçerek boş bulunan kutucuğa hesabınızı silme sebebinizi kısaca yazabilirsiniz. Ardından “Sonraki”ye tıklayarak karşınıza gelen sayfada hesap şifrenizi girip, “Hesabı kapat” seçeneğine tıklayarak hesabınızı silebilirsiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz