Web sitemize hoşgeldiniz, 16 Aralık 2018

Tumblr Hesap Silme

Tumblr Hesap Silme

Tumblr şubat 2007’den beri yayında olan ABD merkezli sosyal ağ ve blog sitesidir. Bu site kuruluşundan kısa bir süre içinde hızlı bir büyüme sağlamış ve kullanıcı sayısını yüksek oranda arttırmayı başarmıştır.

Kuruluşunun ardından iki hafta gibi kısa bir süre içinde 75000 kullanıcıya erişen Tumblr, sadece ABD’de toplam 13.4 milyon kullanıcıya sahip bulunmaktadır. Kendisine benzer sitelerden farkı ise popüler paylaşım siteleri olan Facebook, Twitter, Instagram gibi sitelerle tam bir uyumla çalışmasıdır.

İlk büyük reklam kampanyasını Adidas spor giyim şirketiyle yapan Tumblr, 5 yıllık süre hizmet süresi boyunca gelirini, özel tema satışlarından ve öne çıkarmak istenilen kullanıcıların ödediği bir dolarlık düşük ücretlerden kazanıyordu. 20 Mayıs 2013 tarihinde ise 1.1 milyar dolara Yahoo!’a satılmıştır.

Özellikle 2015 yılında gösterdiği üye sayısındaki büyüme ile yıl içinde üye sayısındaki artış oranı bazında Facebook ve Instagram’ın önüne geçmiştir. Bu başarısı ile Tumblr dikkatleri üzerine çekebilmiştir. Tumblr özellikle Amerika’da çok popüler olmakla beraber dünyadaki pek çok ülke için kullanıma açıktır.

Tumblr’ın bu kadar çok tercih edilmesi sebebi ise oldukça kolay bir arayüze sahip olmasıdır. Öğrenilmesi basit ve oldukça anlaşılırdır. Mobil bir uygulamaya sahip olması ise kullanılma oranını oldukça arttırmaktadır.

Tumblr’ın Türkçe özelliği de bulunmaktadır.

Tumblr kullanıcıları değişik sebeplerden Tumblr üyelik silme işlemini gerçekleştirmeyi isteyebilmektedir. Tumblr hesap kapatmaya yarayan Tumblr Hesap Silme işlemini resimli olarak anlatacağız.

Tumblr Hesabınızı Silmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tumblr Hesap Silme işlemini gerçekleştirmek isteyen kullanıcıların bu işlemi gerçekleştirmeden önce bilmeleri gerekenler mevcuttur. Bunlardan en önemlisi Tumblr hesabını tamamen sildiğiniz taktirde hesabınızın içinde bulunan resimleriniz, temalarınız, beğenileriniz, iletileriniz, mesajlarınız ve bloglarınız bir daha geri döndürelemez şekilde silinmiş olacaktır. Bu yüzden Tumblr Hesap Silme işlemini gerçekleştirmeden önce yedeklemek isteyebileceğiniz dosyalarınızı veya yazılarınızı yedeklemenizi tavsiye ediyoruz. Bunun yanında bu işlemi gerçekleştirdiğiniz taktirde tüm takip ettiğiniz hesaplarla olan iletişiminiz ve takipçilerinizin sizinle olan iletişimi kesilecektir. Blogunuzun kullandığı bağlantı ve sildiğiniz bloğun bağlantıları başkaları tarafından kullanılabilir hale gelecektir. Hesabını sildikten sonra eski hesabınızla yeniden bir hesap oluşturabilirsiniz.

Eğer kullandığınız farklı bloglardan birini silmek istioyrsanız, Hesap menüsünde bulunan Ayarlar seçeneğine tıkladıktan sonra sağ kısımda bulunan silmek ya da ayrılmak istediğin bloğu seç bölümünden silmek istediğiniz bloğu seçiniz ve Bloğu sil ya da Blogdan Ayrıl seçeneğine tıklayınız. Aynı işlemi iOS üzerinden ise Hesap yani küçük insan simgesine tıklayarak blog adınızın üzerinde sola kaydırarak “Sil” ya da “Ayrıl” seçeneğine basarak yapabilrisiniz. Andorid üzerinden ise yine küçük insan simgesi olan hesap simgesine tıklayıp, ardından üç nokta simgesine bastıktan sonra “Bu Tumblr’ı sil” ya da “Bu gruptan ayrıl” a tıklayarak bloğunuzu silebilirsiniz. Bloğun tek üyesi sizseniz blog Tumblr’dan silinecektir ve blogun URL’si yeniden kullanıma açılacaktır.

Tumblr Hesap Silme Resimli Anlatım

Tumblr Hesap Silme işlemini en kısa yoldan gerçekleştirmek için sizinle paylaştığımız Tumblr hesap silme linkine tıklayarak işleme başlamanız gerekmektedir: https://www.tumblr.com/account/delete?redirect_to=/settings/account

Tumblr Hesap Silme

Paylaştığımız linke tıkladıktan sonra eğer karşınıza bu sayfa geliyorsa, bu demektir ki Tumblr hesabınızsa giriş yapmamışsınız. Bu ekrandan hızlı bir şekilde e-posta adresini yazarak “Sonraki” butonuna tıklayıp devam edebilirsiniz.

Tumblr Hesap Silme

“Sonraki” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekranda Tumblr hesabınızın şifresini girip “Oturum aç” butonuna tıkladığınız zaman karşınıza şu ekran çıkacaktır:

Tumblr Hesap Silme

Bu ekran aynı zamanda Tumblr hesabınıza zaten daha önceden giriş yaptıysanız sizi direkt olarak karışlayacak olan ekrandır. Bu ekranda üst tarafa e-postanızı alt tarafa parolanızı girip “Her şeyi sil” butonuna basarak Tumblr Hesap Silme işleminizi gerçekten yapmak istediğinizi teyit etmiş oluyorsunuz.

Tumblr Hesap Silme

“Her şeyi sil” butonuna bastıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran size Tumblr Hesap Silme işleminizi başarılı olarak gerçekleştirmiş olduğunuzu bildirecektir. Eğer bu ekran gelmediyse bir yerde yanlış yapmışsınız demektir.

Mobil Cihazdan Tumblr Hesabı Silme

Mobil cihazlardan elektronik hesabınızı silerken dikkat etmeniz gereken şey eğer o markanın hesabı silmek için kullanıcıya sunduğu bir hesap silme linki mevcutsa bu çok büyük bir ihtimal hesap silme işlemini akıllı telefonlara sundukları uygulamanın içine koymadıkları anlamına gelmektedir. Bu Tumblr için de geçerlidir. Akıllı cihazlarınız aracılığıyla indirip kurduğunuz Tumblr uygulaması içinden hesap silme işlemi gerçekleştirilememektedir. Bunun yerine mobil cihazlarınızın tarayıcısından yukarıda ve aşağıda paylaştığımız bağlantılara tıklayıp yazımızda bahsettiğimiz adımları takip ederek işleminizi mobil cihazınız üzerinden de gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.

Tumblr Hesap Silme İçin TIKLAYINIZ!

Eski hesabınızı ve bloğunuzu sildikten sonra yeni bir hesap veya blog mu açmak istiyorsunuz? Sizin için hazırladığımız bu resimli ve basit anlatım sayesinde dileğinizi kolayca yerine getireceksiniz.

Tumblr’a Nasıl Üye Olabilirim?

Hesabınızı sildiyseniz ya da daha önce Tumblr’a üye olmadıysanız ve nasıl üye olacağınızı hatırlamıyor ya da bilmiyorsanız hiç merak etmeyin ve bu içeriği okumaya devam edin.

Türkçe arayüzü ve sosyal sitelerle uyum içinde çalışması sebebiyle oldukça popüler bir site olan www.tumblr.com keyifli zaman geçirebilmek için biçilmiş kaftandır. Tumblr’a üye olmak için öncelikle www.tumblr.com adresini giriniz ve “Başla” seçeneğine tıklayınız. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra aşağıdaki resimde de görebileceğiniz bir tabloyla karşılaşacaksınız. Karşınıza çıkan üç kutucuğun ilkine e-mail adresinizi, ikinci kutucuğa kullanmak istediğiniz parolanızı ve son olarak da bloglarınız için kullanmak istediğiniz kullanıcı adınızı yazdıktan sonra “Kaydol” butonuna basınız. Kullandığınız bir e-mail adresi seçmeyi unutmayınız. Çünkü Tumblr size bir onay maili gönderecektir. Bu onay mailiyle gelen linke tıklayarak üyeliğinizi tamamlayacaksınız. Fakat henüz o kısma gelmiş değiliz.

Bu adımdan sonra gelen adımda ise yaşınızı girdikten sonra “Tumblr Hizmet ve Kouşllarını okudum/anladım ve kabul ediyorum” yazılı bölümün içini doldurduktan sonra bir diğer adıma geçeceksiniz

Bu adımdan sonra biraz önce bahsi geçen onay linki, onay maili yoluyla size ulaşacaktır. Bu linkte tıkladıktan sonra üyeliğiniz aktif hale gelecektir. Ardından Tumblr sizden 5 adet blog takip etmenizi isteyecektir. Bu aşamada sadece beş adet blog takip edebilir, dilerseniz daha sonra ilginizi çeken ve takip etmekten hoşlanacağınız blogları da yakından izleyebilirsiniz. Arama kısmından dilediğiniz ve paylaşımlarını görmek istediğiniz blogları aratabilir ve takip edebilirsiniz.

Ardından resim yüklemeniz gereken bir ekran gelecektir. Buraya bilgisayarınızdan seçtiğiniz bir resmi ya da fotoğrafı ekleyebileceğiniz gibi bilgisayarınızın kamerasıyla da anlık bir çekim yaparak fotoğrafınızı kullanabilirsiniz.

Beraberinde ise sahip olduğunuz bir URL adresini isteyecektir. Bu kısıma kendinize ait herhangi bir sosyal paylaşım sitesinin linkini koyabileceğiniz gibi doğrudan size ait bir sitenin linkini de koyabilirsiniz. Bir alttaki kutucuğu da sahip olduğunuz özellikleri girebilir ve diğer kişilere sizi takip etmeleri için çeşitli sebepler sunabilirsiniz. Burayı da tamamladıysanız “Sonraki adım”a tıklayarak işleminizi bitirebilirsiniz.

Tumblr’ı Android, iOS ya da Windows Phone üzerinden de kullanabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

 

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz